dranering2_2.jpg

DRÄNERING AV VILLAGRUNDER OCH HYRESHUS

 

I marken runt ditt hus finns vatten och lerjord vars fukt hela tiden attackerar din husgrund. Det finns många smarta sätt att leda bort vatten från huset för att undvika fuktskador. Detta kallas dränering och en expert bör anlitas då metoderna är många och väldigt beroende av just din fastighets förutsättningar.

En dränering består generellt av fyra delar:

1. Naturligt frånfall från huset som leder bort ytvatten vid regn och snösmältning

2. Fuktskydd som skyddar plattan eller väggen mot fukt, vatten och mögel

3. Dräneringsrör som leder grundvatten till dagvattenledning eller brunn

4. Makadam eller singel som kvickt låter fukt och vatten rinna undan


Vi på MME har många års erfarenhet av olika typer av dräneringsjobb, både av villor och hyreshus. Vi utför dräneringar i Linköping med omnejd, Motala, Ljungsbro, Mjölby och större delarna av Östergötland. Ta kontakt här för att ställa frågor och motta en offert. Skynda dig. En fuktskada blir ofta väldigt kostsam.


"MME var det självklara valet för oss när vi bestämde oss för att dränera vår fastighet. Micke gav oss ett mycket gott intryck, vid första kontakten. Han gick igenom projekt, och hur han tänkte gå tillväga på ett sätt som även vi förstod. Vid projektets start stötte Micke på problem, då grunden var procentad. Samt att det hade trängt in en massa grenar under en utbyggnad. Han tog kontakt med oss och gav oss råd om tillvägagångssätt. Istället för att ta egna initiativ, fick vi vara med att välja hur vi skulle komma vidare i projektet.
Utan MME's fantastiska vetskap, noggrannhet och yrkesstolthet hade resultatet inte blivit lika bra. Vi rekommenderar verkligen MME, till alla som önskar ett väl utfört arbete."

Micke & Johanna


När vi skulle dränera vårt hus tog vi in ett flertal offerter från olika företag. Vi kände ganska omgående att MME var rätt företag att anlita för att ta hand om vårt projekt. Micke förklarade på ett lättförståeligt sätt hur processen gick till, ungefärlig tidsåtgång och kom även med flera goda idéer och råd om hur vi kunde lägga upp jobbet.
Under arbetet med dräneringen upptäcktes stora brister i vårt avloppssystem. Detta löste Micke utan några större problem eller fördröjningar med dräneringsjobbet. En viktig detalj är att överallt där Micke grävt återställdes tomten både snyggt och prydligt.
Sammantaget är vi väldigt nöjda med resultatet, engagemanget och hur smidigt detta projekt genomfördes.

Vi kan starkt rekommendera MME och tvekar inte att anlita dem igen om så behövs.


Robert & Lotta Pils